Wednesday, 22 June 2011

PeRMoHonaN USM~

Assalamualaikum w.b.t ...







10 Jun 2011 memang tarikh yang ditunggu-tunggu gak ar.. Tarikh keputusan permohonan ke Universiti Sains Malaysia (USM) keluar. So, cena ? Dapat ka ? Ce citer sket Muhammad Zulhilmi Jamaludin ! UNFORTUNATELY... x dapat tawaran untuk sebarang kos untuk USM.. 


Agak sedih gak ar.. coz USM ney sebenarnya universiti idaman saya dari dulu lagi.. Tapi nak buat cena kan. Dah tadak rezeki. Mungkin dah tersurat masa depan kat tempat lain. Tunggu n saboor je lah~


My best friend in KMPP dapat tawaran USM kos Biologi Gunaan. Mang kos yang saya apply & kos yang diingini sangat-sangat gak ar. Tapi xpa, kita tadak rezeki bersama.. Gud Luck at USM..!! Fikrey namanya~


Fikrey~   =)






Ada juga sorang mamat KMPP yang saya baru kenal time sama-sama jadi fasilitator KMPP baru-baru ni. Dia pon dapat tawaran USM & kos tu jugak. Hmm.. agak jelez la kan. Biasalah manusia.. Saya pon dengan rasa ingin tahu yang amat sangat, check la database kolej. Dan ternyata pointer dia rendah dari saya. I got better pointer than him.. tp xpa laa. Nak wat cena kan, rezeki masing-masing. 


Tapi kan, kadang-kadang saya terpikir gak.. Teruk sangat ka result ujian MUNSYI saya sampaikan budak yang pointer final exam rendah dari saya pon bleh dapat.. Sedangkan saya tak dapat pon..  hehe~


Apa-apa pon saya redha saja skarang.. Dia Maha Kuasa dan berhak ke atas setiap sesuatu.. Dan yang paling penting, Allah sentiasa tahu apa yang terbaik buat kita.. Kita hanya mampu merancang, tetapi Allah menentukan..


" Wamakaru wa makarallah wallahu khoirul maakiriin "


" Mereka merancang, Allah juga merancang dan Allah adalah sebaik-baik perancang "







2 comments:

  1. True. Mana nak tau tu rezeki dia. Maybe Allah S.W.T dah prepare something yang lagi besar, lagi best dari tu? Kerja Allah S.W.T, kita tak tau. Pape pown, cakpa kat Fik good luck!

    ReplyDelete
  2. Yup, u're damn right ! myb ada menda best kat tempat len.. InsyaAllah aku smpaikan kat Fik~ =)

    ReplyDelete